"Північний потік-2" не відповідає нормам ЄС, – МЗС Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила, що російський газопровід "Північний потік-2" не може бути схвалений, оскільки не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства

Журналіст відділу новин
"Північний потік-2" не відповідає нормам…
Фото: Рixabay

За її словами, в новій коаліційній угоді ФРН було закріплено, що до енергетичних проектів слід застосовувати Європейське право.

Про це Бербок сказала в інтерв'ю ZDF, передає Depo.ua.

"Це означає, що при нинішньому стані справ цей трубопровід не може бути схвалений таким чином. Це пов'язано з тим, що вимоги Європейського енергетичного законодавства не дотримуються, а питання безпеки залишаються відкритими", – пояснила вона.

Бербок зазначила також, що суверенітет України є основою для будь-яких дій з боку ЄС. 

Нагадаємо, у листопаді уряд Німеччини закликав членів Конгресу США не вводити санкції щодо газопроводу "Північний потік-2". Там заявили, що нові санкції проти російського газогону лише послаблять довіру до США і зашкодять трансатлантичній єдності.

Водночас голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Реттген заявив, що нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повинна зайняти чітку позицію з приводу "Північного потоку-2". За словами Реттгена, в ситуації навколо України вкрай важливо, щоб Захід мав єдину позицію і протистояв ескалації з боку Росії, погрожуючи найжорсткішими економічними санкціями.

Довідка: 24 листопада Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), партії "Союз-90"/"Зелені" та вільна демократична партія представили нову коаліційну угоду.

Згідно з нею, новий уряд ФРН підтримуватиме рух України до членства в Європейському Союзі. Німеччина також планує поглибити енергетичне партнерство з Україною.

Новим канцлером ФРН став Олаф Шольц від СДПН.

Читайте також: Коаліційна угода "Світлофор": Що в ній говориться про Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme