Річкові перевезення по Дніпру за 2021 рік виросли на третину

Обсяг вантажних річкових перевезень по Дніпру за вісім місяців поточного року зріс на 34%

Журналіст відділу новин
Річкові перевезення по Дніпру за 2021 рі…
Фото: Вікіпедія

Зросли загальні обсяги перевезень основних вантажів. Йдеться про зерно, метал, нафто продукцію рта будівельні матеріали.

Найбільше зросли обсяги перевезення будматеріалів, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ". Ріст у цьому сегменті зафіксували на рівні 94%.

Разом з тим, зерно і нафтопродукти стали возити по Дніпру у менших обсягах, ніж минулого року.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада схвалила у другому читанні та в цілому проект закону №1182-1-д про внутрішній водний транспорт.

Новий закон дозволяє:

збільшити вантажопотік до 30 млн тонн на рік та економічним ефектом для держави до 13-16 млрд грн щороку;

покращити конкуренцію на ринку, збільшити інвестиції завдяки рівним умовам і прозорим правилам, створити нові робочі місця для людей;

перехід частини вантажу з автошляхів на річку допоможе значно розвантажити дороги і зменшити витрати на їх ремонт. Для прикладу, 1 млн тонн вантажів, перевезених річкою і перенаправлених з наземного транспорту, зменшує витрати на ремонт доріг на 1 млрд грн протягом 4 років;

використовувати потужності Дніпра не на 10%, як зараз, а на повну, як це було ще в часи Київської Русі, коли існував славнозвісний шлях "із варяг у греки";

створити Держфонд розвитку внутрішніх водних шляхів для забезпечення належного технічного стану судноплавних шлюзів на Дніпрі, понад 75% з яких зараз зношені.

Тоді ж нардеп від "Слуги народу" Олександр Скічко заявляв, що через рік в Україні планують запустити повноцінні річкові перевезення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme