Рішення у справі про "борг Януковича" на $3 млрд може бути ухвалено вже восени

Високий суд Лондона може ухвалити рішення у справі щодо "боргу Януковича" перед Москвою на $3 млрд вже найближчим часом

Журналіст стрічки новин
Рішення у справі про "борг Януковича" на…
Фото: Рixabay

Наступне засідання, яке може стати останнім, заплановане на осінь 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю міністра юстиції Дениса Малюськи в інтерв'ю виданню "Українська правда".

За словами очільника Мін'юсту, він поки не може розголошувати інформацію у справі та коментувати можливі рішення.

"Ця справа веде – унікальний випадок – Міністерство фінансів, не ми. Враховуючи, що питання дуже сенситивне, я волів би, щоб Мінфін коментував цю справу щодо шансів і про можливі рішення", – додав Малюська.

Міністр додав, що наразі є три можливі шляхи. Так, Росія хоче залишити в силі рішення першої інстанції про стягнення коштів за спрощеною процедурою.

Інші варіанти йдуть на користь України. Один з них – перейти в повний судовий процес, щоб дослідити всі докази і аргументи України в цій справі. Це затягне справу ще на кілька років.

Ще один можливий варіант – зупинити процес до рішення в іншій міжнародній судовій інстанції, що також означає зупинку розгляду на якийсь "надзвичайно тривалий невстановлений час".

Як відомо, в грудні 2013 року Україна випустила єврооблігації на $3 млрд під 5% річних, які викупив російський Мінфін. У лютому 2016 року Москва вирішила стягнути гроші у судовому порядку.

Нагадаємо, у травні повідомлялося, що процес повернення вкрадених активів оточення Януковича ще не завершений. З повернутих до Держбюджету України $1,5 млрд, конфіскованих у оточення Януковича, 87% становила готівка.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme