Рівненська та Миколаївська області переходять у "червону" зону карантину: Що там заборонять з 26 жовтня

Вже з 26 жовтня на території Рівненської та Миколаївської областей будуть введені обмеження "червоної" зони карантину

Журналіст відділу новин
Рівненська та Миколаївська області перех…
Фото: Depo.ua

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через погіршення ситуації з коронавірусом у цих областях.

Про це пише Depo.ua із посиланням на заяву міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова у Telegram-каналі.

"За результатами державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 26 жовтня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської та Миколаївської областей", – написав він.

Також ухвалено рішення застосувати на території Рівненської та Миколаївської областей обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Так, з 26 жовтня на Рівненщині та Миколаївщині буде заборонено:

  • роботу кафе, ресторанів, кінотеатрів і театрів, ринків;

  • відвідування фітнес-центрів;

  • проведення масових заходів;

  • очну роботу закладів освіти, де не вакциновано 100% персоналу;

  • поїздки автобусами, потягами та літаками до інших регіонів без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID.

Нагадаємо, що нині в "червоній" зоні карантину вже перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська, Сумська та Херсонська області.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, за якої умови в Україні почнуть скасовувати карантинні обмеження. За його словами, для цього потрібно досягнути вакцинації від коронавірусу серед населення на рівні 70%.

21 жовтня в Україні змінилися правила перевезень пасажирів. Тепер посадка у поїзди далекого сполучення можлива лише за умови наявності у пасажирів сертифікату про вакцинацію (паперового або в додатку "Дія"), документу про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19, або ж негативного результату ПЛР чи експрес-тесту на COVID-19, які мають бути зроблені не більше ніж за 72 години до посадки в поїзд.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme