РНБО ухвалила санкції проти представництва Нікарагуа в окупованому Криму та літаків США

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив про застосування персональних санкцій щодо осіб, які відкрили представництво Нікарагуа у тимчасово окупованому Криму

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
РНБО ухвалила санкції проти представницт…
Фото: Прес-служба РНБО

За його словами, йдеться про чотирьох громадян Нікарагуа та чотирьох росіян.

Про це Данілов повідомив під час брифінгу за результатами засідання РНБО 10 листопада, інформує Depo.ua.

"Крім того, сьогодні було прийнято рішення стосовно трьох літаків, які продовжують курсувати, зі США, компанія, на яку вони оформлені, стосовно накладання санкцій. Хочу сказати, що всі ті літаки, які вважають, що вони будуть без дозволу десь пересуватися – вони будуть переслідуватися, всі їхні реєстрації будуть відслідковуватися, вони обов'язково будуть підлягати під санкції. Ми цього упускати не будемо", – наголосив секретар РНБО.

Він також додав, що підсанкційний літак Медведчука жодного разу не здійснив вильоту від моменту накладання обмежень

"Хочу нагадати, літак пана Медведчука він з першого дня санкцій перебуває в аеропорту "Жуляни" і він нікуди, жодного разу звідси не відправлявся", – зауважив Данілов.

Нагадаємо, за відкриття представництва Нікарагуа в тимчасово окупованому Криму вже ухвалювалися санкції. Зокрема, 2 лютого Верховна Рада підтримала постанову президента Володимира Зеленського про введення санкцій.

За що Україна ввела санкції проти Нікарагуа

28 серпня 2020 року стало відомо, що в окупованому Криму відкрилося почесне консульство Нікарагуа, яке очолив учасник російської анексії півострова Олег Белавенцев. Його в 2019 році Святошинський районний суд Києва засудив до 13 років за зазіхання на територіальну цілісність України. МЗС України висловило протест у зв'язку з таким рішенням Нікарагуа.

Згодом Кабінет міністрів запропонував відреагувати на відкриття консульства Нікарагуа у окупованому Криму введенням санкцій проти цієї країни, що передбачають заборону на торгівлю, польоти, інвестиції, передачу технологій та інші обмежувальні заходи щодо Нікарагуа.

9 листопада 2020 року посол Нікарагуа у Росії Альба Асусела Торрес прибула на територію окупованого півострова, де відкрила "почесне консульство" Нікарагуа.

Зазначимо, Нікаргуа завжди голосує в ООН в унісон з Росією, зокрема в питаннях окупованих територій України. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme