Робота в Антарктиді: Стартував відбір до нової експедиції на "Академік Вернадський"

Національний антарктичний науковий центр Міністерства освіти та науки України оголосив про початок конкурсу у 27-му Українську антарктичну експедицію на 2022-2023 роки

Редактор стрічки новин
Робота в Антарктиді: Стартував відбір до…
Фото: Національний антарктичний науковий центр

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на відповідне оголошення НАНЦ та прес-службу МОН.

Зазначається, що прийом анкет триватиме до 3 вересня.

Директор НАНЦ Євген Дикий зазначив, що у наступному році зарплата українських полярників буде вищою, ніж у членів попередніх експедицій.

"Цьогоріч чекаємо більше заявок на конкурс від кандидатів та кадидаток, адже, по-перше, восени минулого року уряд суттєво збільшив зарплату для наших полярників, в середньому до 54 тис. грн на місяць, і тепер в Антарктиду можна їхати не тільки за неймовірними враженнями, а, по-друге, саме 27-ма експедиція вперше за останні 20 років вирушить на станцію на власному науково-дослідному криголамі", – зазначив він.

Дикий нагадав, що  7 липня цього року уряд виділив кошти на його купівлю, 14 липня це рішення погодив бюджетний комітет Верховної Ради, а НАНЦ уже запустив всі необхідні процедури для придбання судна.  

Як розповіли у МОН, для зимівлі на станції традиційно шукають науковців за напрямами: науки про життя, науки про Землю та фізичні науки, а також команду життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст-електрик, системний механік, сисадмін.

"До кандидатів є як загальні вимоги, так і специфічні за посадою. Наприклад, кожен майбутній полярник чи полярниця повинні мати гарний стан здоров'я, бути комунікабельними та неконфліктними, знати іноземну мову, вміти працювати з комп'ютером тощо", – зазначається у повідомленні. Більш детально про вимоги до кандидатів можна прочитати у оголошенні НАНЦ. 

Водночас, як наголошується, немає жодних обмежень за гендерною чи іншими ознаками.

Оголошення про конкурс в 27-му Українську антарктичну експедицію

Як відбуватиметься конкурс

Конкурс у 27-му УАЕ триватиме в кілька етапів. Після завершення прийому анкет конкурсна комісія здійснить попередній відбір кандидатів (за формальними ознаками). Відтак упродовж місяця претенденти повинні будуть подати необхідний пакет документів.

На третьому етапі відбувається фахова співбесіда та психологічне тестування. За їхніми підсумками конкурсна комісія ухвалює рішення рекомендувати або відхилити кандидатури до складу експедиції.

Також формується кадровий резерв. Після цього на кандидатів чекає медичний огляд і в разі його успішного проходження – командні збори, тренінги та навчання.

Нагадаємо, 26-та Українська антарктична експедиція прибула на станцію "Академік Вернадський" 16 квітня. У складі експедиції 12 чоловіків і одна жінка.

Довідка: Станція "Академік Вернадський" – єдина українська антарктична станція, розташована на мисі Марина острова Галіндез. Вона працює постійно і є метеорологічною та геофізичною обсерваторією. Була заснована в 1947 році як британська станція "Фарадей", у лютому 1996 року Велика Британія передала її Україні. Тоді ж на станції було відкрито пункт поштового зв'язку, де діє спеціальний поштовий штемпель з перевідною датою "Українська антарктична станція "Академік Вернадський".

Читайте також: В Антарктиді фіксують рекордно великі скупчення пінгвінів: У чому причина

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme