Родичі 58 депутатів від "Слуги народу" придбали майна на понад 60 млн грн, – КВУ

Комітет виборців України повідомив, що протягом останніх двох років родичі 58 депутатів від фракції "Слуга народу" задекларували майна на понад 60 мільйонів гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Родичі 58 депутатів від "Слуги народу" п…
Фото: Слуга народу / Facebook

Таким чином цінне майно придбала кожна четверта сім'я депутатів.

Йдеться про придбання автомобілів, квартир та земельних ділянок, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис КВУ у Facebook.

Зазначається, що починаючи з 2019 року родичами депутатів було придбано 38 автомобілів. Зокрема, нові автомобілі задекларували дружини нардепів від "Слуги народу":

  • Юрія Корявченкова (2 мільйони гривень); 

  • Богдана Яременка (Volvo, 1 мільйон);

  • Костянтина Касая (BMW, 3,7 мільйона); 

  • Павла Якименка (BMW, 2,9 мільйона);

  • Юрія Арістова (PORSCHE, 2,3 мільйона); 

  • Андрія Геруса (1,4 мільйона);

  • Олександра Завітневича (1,5 мільйона);

  • Олексія Леонова (Mercedes-Benz, 1,5 мільйона); 

  • Олександра Літвінова (Toyota, 1,2 мільйона); 

  • Олександра Салійчука (Mercedes-Benz, 1,2 мільйона);

  • Ореста Саламахи (BMW, 849 тисячі);

  • Максима Зуєва (540 тисячі).

Окрім них, нові автомобілі задекларували члени сімей "слуг" Андрія Бобляха, Ірини Верещук, Володимира Гевка, Максима Гузенка, Андрія Клочка. Уточнюється, що 13 народних депутатів вказали в деклараціях, що користуються транспортом, який належить їхнім родичам, переважно дружинам.

За даними КВУ, родичами також були задекларовані 25 земельних ділянок та 12 квартир.

"Зокрема, народний депутат Роман Мулик задекларував котедж для сімейного відпочинку у курортному селі Поляниця вартістю 1,1 мільйона, який перебуває у власності дочки. Галина Третьякова задекларувала земельну ділянку вартістю 490 тисяч гривень, що перебуває у власності чоловіка. Костянтин Касай задекларував отримання дружиною права власності у 2020 році на квартиру, житловий будинок та земельну ділянку. Олексій Устенко задекларував придбання у 2020 році дружиною квартири в Києві вартістю 5 мільйонів гривень", – йдеться у дописі.

За словами глави КВУ Олексія Кошеля, декларування покупок членами сімей може бути частиною схеми з легалізації статків народних депутатів. Саме тому поширеною практикою є пересування на автомобілях та проживання у житлі, що належать членам сім’ї.

Комітет виборців України повідомив, що протягом останніх двох років родичі 58 депутатів від фракції "Слуга народу" задекларували майна на понад 60 мільйонів гривень

Нагадаємо, 12 квітня стало відомо, що народні депутати України із фракції партії "Слуга народу" задекларували 1 млрд 103 млн грн готівкових коштів. Інформація зібрана на основі декларацій політиків за 2020 рік.

Читайте також: Допоможіть з житлом: Кому з нардепів-мільйонерів ми сплачуємо готельні номери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme