Рок-скандал: "Брати Гадюкіни" пригрозили "Фіолету" судом за піратство

Легендарний український рок-гурт "Брати Галюкіни" звинуватив гурт "Фіолет" у неправомірному використанні їхньої інтелектуальної власності
 

Журналіст відділу новин

Гурт "Фіолет" без дозволу переспівав хіт 1990-х років "Ми, хлопці з Бандерштату", що викликало обурення у правовласників пісні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву гурту "Брати Гадюкіни" на їхній сторінці у Facebook.

"Ми, гурт "Брати Гадюкіни", отримуємо багато повідомлень про те що наші пісні виконують гурти в комерційних виступах. Музиканти, продюсери, організатори дійств, майте совість. Давайте, принаймні, поважати працю один одного. Наша професія є дуже складна і відповідальна, будьмо толерантними і бодай бачити і чути одини одного в законному, юридичному полі", – йдеться у заяві.

Ветерани українського року зазначають, що не хочуть доводити такі речі до суду і публічного позору, наводять конкретний приклад.

"Ось приклад відвертого піратства. Гурт "Фіолет" якогось ляду записав і відзняв наш трек  "Ми, хлопці з Бандерштату". До Вас є запитання: хто дав дозвіл? чи готові вони залишитись без проперджених штанів після суду?", – звернулись "Гадюкіни" до "Фіолету" і порадили видалити піратський контент.

"Без зайвих образ і маньоврів. Краще витріть самі, не будьте мудаками", – резюмували "Брати Галюкіни".

"Брати Гадюкіни" пригрозили "Фіолету" судом за піратство

"Фіолет" вкрав пісню у "Братів Гадюкіних"

Нагадаємо, 2 серпня стало відомо, що на концерті до Дня Незалежності України у Києві виступить рок-гурт "Брати Гадюкіни".

Довідка: "Брати Гадюкіни" – культовий український рок-гурт, створений 1988 року у Львові; першими з українських рок-команд здобули популярність на теренах колишнього СРСР і пострадянському просторі. "Гади" випустили 4 студійні альбоми, 4 концертні альбоми та 2 збірки хітів. Крім цього, була величезна кількість концертів та участь у фестивалях по всьому світу. Гурт припинив концертну діяльність в 1995 році і возз'єднався в 2006 році.

"Фіолет" – український музичний гурт що виник у місті Луцьк, у 2009 році. Засновником та лідером гурту є Сергій (Колос) Мартинюк. Гурт видав 4 студійні альбоми, 6 мініальбомів та 2 концертних альбоми.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme