Росія хоче виправдати майбутні військові акції, зображаючи Україну агресором, – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія намагається зобразити Україну агресором з метою виправдати свої майбутні військові акції

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія хоче виправдати майбутні військові…
Фото: ЕРА

При цьому, Кремль хоче провести дестабілізацію України зсередини, а потім провести великомасштабну військову операцію з виправданням своїх дій ситуацією в Києві.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-конференцію Блінкена.

За його словами, США стурбовані даними про те, що Росія розробила плани щодо агресії проти України.

"Вони активізували поширення дезінформації, зображуючи Україну агресором, щоб виправдати заплановані військові акції", – наголосив держсекретар.

Зазначається, що протягом останніх днів спостерігається більш ніж десятикратний приріст пропаганди проти України в соцмережах. Блінкен додав, що останній раз така активність Росії в інформаційному просторі спостерігалася у 2014 році перед вторгненням на українську територію.

Нагадаємо, напередодні міністри закордонних справ країн НАТО обговорили можливість введення санкцій щодо Росії у випадку агресії проти України. У НАТО також додали, що точно не знають намірів Росії щодо України, проте Альянс готується до можливості застосування Росією військової сили проти України.

Читайте також: У НАТО розповіли, що чекає на Путіна в разі нападу на Україну 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme