Росія намагається дестабілізувати Україну без воєнних дій, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що наразі Росія здійснює свій перший план –  намагається дестабілізувати Україну за допомогою залякувань дискусіями про війну, кібератаками та економічними заходами

Журналіст стрічки новин
Росія намагається дестабілізувати Україн…
Фото: Дмитрий Кулеба / Facebook

За його словами, на тлі чуток про можливе вторгнення Росії в Україну, Кремль намагається послабити Київ.

Про це Кулеба розповів під час робочого візиту у Данію, передає Depo.ua з посиланням на "Суспільне".

"Нині Росія застосовує свій перший план – дестабілізацію України без застосування воєнних дій. Вони залякують людей дискусіями про війну, Кількість рос військ зростає постійно. Нині їхня ціль створити паніку Змусити нас піти на поступки. Вони також застосовують кібератаки та економічні заходи, щоб ослабити Україну. Ми не можемо дозволити Росії, і далі це робити", — пояснив міністр.

Кулеба зазначив, що його основна місія під час візиту до Данії — безпекова. Також сторони обговорили санкції проти Росії.

"Основна місія мого візиту — безпекова ситуація в Україні, якщо російська операція в Україні буде успішна — Росія буде більш агресивною і до інших європейських країн. Майбутнє для всієї Європи нині вирішується в Україні. Ми будемо себе захищати. Ми не дамо Путіну здійснити заплановане. Друга важлива річ про яку ми говорили — це підготовка економічних санкцій проти Росії. Якщо Путін розумітиме що наслідки можуть бути серйозні – це буде для нас ще однією перевагою", — додав очільник МЗС.

Він зауважив, що Україна хоче вирішити усе дипломатично, а санкції потрібні для того, щоб стримати Росію. Кулеба закликав Європу об'єднатися з Україною, щоб "зупинити дестабілізуючі заходи Росії".

Нагадаємо, дещо раніше Кулеба жорстко відповів на пропозиції примирення з Росією. За його словами, Україна ніколи не займе позицію країни, яка бере трубку, чує вказівку великої держави і слідує їй.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme