Росія не проти приєднання США до "Нормандського формату", але разом з "Л-ДНР"

Після саміту у Женеві Росія руками "ЛНР" і "ДНР" намагається домогтися приєднання до "Нормандського формату" Сполучених Штатів Америки
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ZN.UA, яке публікує зміст листа так званих міністрів закордонних справ "ДНР" і "ЛНР" Наталії Ніконорової і Владислава Дейнего, які претендують на статус "повноважних представників" цих псевдореспублік на переговорах ТКГ, до заступника голови Апарату президента Росії Дмитра Козака.

У листі вони описують "кризову ситуацію", яка склалася в переговорному процесі щодо врегулювання конфлікту в Донбасі, яка, за їхніми твердженнями, була "навмисно інспірована" українською стороною.

Представники двох терористичних організацій дійшли до висновку щодо необхідності пошуку "нових шляхів". В цьому контексті вони згадали про американо-російський саміт, який відбувся в Женеві 16 червня, і на те, що в США була підтверджена "безальтернативність політичного врегулювання конфлікту в Донбасі відповідно до Мінських угод".

Після цього автори листа виступили з проханням ініціювати питання якнайшвидшого скликання зустрічі політичних радників в "Нормандському форматі", причому, "за участю зовнішньополітичних відомств" цих країн і запрошенні США.

За інформацією джерел ZN.UA, МЗС Росії передало через своє посольство у Вашингтоні листа до Державного департаменту США, в якому виклало власне бачення участі й умови входження Сполучених Штатів у переговорний процес щодо Донбасу.

Нагадаємо, 26 квітня президент Володимир Зеленський хоче розширити "нормандський формат" до семи країн і додати США, Велику Британію та Канаду.

Критично до такої пропозиції ставилися представники Росії, заявляючи, що це посилить тиск на країну.

16 червня президент США Джо Байден та глава Росії Володимир Путін провели зустріч у Женеві, на якій обговорили, у тому числі, українське питання.

Читайте також: Зустріч з Путіним і нові країни-переговорники: Що не так з "дипломатичним наступом" Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme