Росія перешкоджає розвідці Україною газу в Чорному морі, – Вітренко

Військові кораблі Росії не дають норвезькій компанії зробити сейсмічне дослідження чорноморського шельфу
 

Надія Клочко

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що Росія робить все можливе, аби Україна не могла гарантувати собі енергонезалежність. Йдеться зокрема про перешкоди Україні з боку Росії щодо збільшення власного видобутку газу.  

Про Вітренко заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає Depo.ua.

"Люди, ті ж агенти Путіна, роблять спеціально, щоб ми не могли використовувати свій власний потенціал. У нас є Чорне море, там величезні поклади природного газу. Ми не можемо зробити нормальне сейсмічне дослідження через військові кораблі Росії, які не дають норвезькій компанії робити це дослідження", – сказав голова правління НАК "Нафтогаз України".

Вітренко наголосив, що росіяни роблять це для того, щоб Україна не могла забезпечити себе власним газом, збільшуючи видобуток.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів без аукціону передав НАК "Нафтогаз України" дозвіл на розробку родовищ нафти і газу на українському шельфі Чорного моря на 30 років.

Згодом колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Отто Ватерландер заявив, що компанія може почати буріння свердловин у Чорному морі в кінці 2022 початку 2023 року. 

У "Нафтогазі" заявили, що хочуть залучити до пошукових та видобувних робіт на шельфі Чорного моря міжнародних інвесторів, щоб знизити ризики перешкоджання Росією. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua