Вітренко розповів, скільки "Нафтогаз" витратив на закупівлю газу

На придбання газу для опалювального сезону 2021-2022 НАК "Нафтогаз" витратив загалом 86 млрд грн, з них 42 млрд – на придбання імпортного палива
 

Журналіст відділу новин

На цей опалювальний сезон "Нафтогаз" закачав до підземних сховищ 18,6 млрд кубометрів палива.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на заяву голови правління "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

Таку заяву він зробив у відповідь на критику компанії за нібито відмову імпортувати газ у літній період, що пролунала напередодні у телеефірі.

"На ток-шоу люблять розкидатися голослівними звинуваченнями, але для нас більш звичною є мова цифр", – заявив Вітренко.

За його даними, на цей опалювальний сезон "Нафтогаз" закачав до сховищ 18,6 млрд кубометрів палива. Середній же показник, з яким починали опалювальні періоди у 2011-2019 роках, – 17,9 млрд кубометрів, а, приміром, у 2016-му в українських ПСГ було лише 14,5 млрд кубометрів газу.

"Цього ж року компанія активно імпортувала газ. У червні-жовтні ми придбали 77% від усього обсягу імпортованого в країну газу. Тобто, інші учасники ринку, включно з іноземними компаніями, українськими фінансово-промисловими групами, які мають значно більші фінансові ресурси, всі разом імпортували утричі менше, ніж "Нафтогаз", – нагадав Вітренко.

Він зазначив, що компанія продовжила імпортувати газ і в листопаді-грудні. Загалом у червні-грудні імпортовано майже 2,5 млрд кубометрів палива. На закупівлю газу на зиму "Нафтогаз" витратив 86 млрд грн, 42 млрд з яких – на імпортний ресурс.

"Якби закупівля газу не відбулася влітку, зараз такий обсяг коштував би вдвічі більше", – наголосив Вітренко.

Нагадаємо, 22 листопада українські підземні сховища природного газу були заповнені лише на 54,5%.

1 грудня стало відомо, що у листопаді 2021 року Україна використала зі своїх сховищ на 10% більше газу, аніж за аналогічний період минулого року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme