Росія перейшла на мову погроз із країнами-учасницями "Кримської платформи", – МЗС

Росія через свої дипломатичні представництва веде роботу з дискредитації "Кримської платформи"

Редактор стрічки новин
Росія перейшла на мову погроз із країнам…
Фото: Twitter Еміне Джапарової

Про це розповіла перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв'ю "Крим.Реалії", передає Depo.ua.

За її словами, Росія перейшла на "мову погроз" у спілкуванні з представниками країн-учасниць "Кримської платформи".

"Через російські дипломатичні представництва відбувається робота з дискредитації "Кримської платформи". Ми отримуємо інформацію про це, зокрема, і від наших партнерів. Вони нам розповідають про зустрічі з російськими послами і про те, що вони на цих зустрічах говорять про "Кримську платформу" і про те, як ставитимуться до країн, які до неї долучаться. Це мова погроз", – сказала Джапарова.

Вона наголосила, що не кожна країна має ресурс, щоб ігнорувати ці погрози Росії.

"Є низка країн, співробітництво Росії з якими має критичний характер - чи то в економічній площині, чи то у військовій співпраці. Ми до цього теж маємо ставитися тверезо", - зазначила заступниця міністра.  

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що Росія шантажує учасників "Кримської платформи".

Також раніше стало відомо із джерел в дипломатичних колах, що Росія залякує уряди інших країн, щоб ті не брали участь в установчому саміті "Кримської платформи" у Києві.

Довідка: "Кримська платформа" – це міжнародна майданчик, покликаний об'єднати зусилля для реінтеграції та деокупації Кримського півострова. Установчий саміт платформи відбудеться 23 серпня в Києві. Низка країн вже відкрито висловили бажання долучитися до роботи платформи, зокрема, Словаччина, Туреччина. Польща та інші.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme