Росія підтвердила використання ракети для знищення супутника

У Міноборони Росії підтвердили використання ракети для знищення супутника радіотехнічної розвідки, запущеного ще за СРСР

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія підтвердила використання ракети дл…
Фото: Pixabay

Йдеться про випробування протисупутникової ракети, через яке Велика Британія розкритикувала дії Росії у космосі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що супутник "Космос-1408" був виведений на орбіту у 1982 році. У Міноборони Росії переконують, що уламки супутника не становлять загрози для орбітальних апаратів, зокрема, Міжнародної космічної станції.

"США достеменно відомо, що фрагменти, які утворилися, за часом випробувань і за параметрами орбіти не представляли та не будуть нести загрози для орбітальних станцій, космічних апаратів і космічної діяльності. Фрагменти внесені в головний каталог вітчизняної системи контролю космічного простору і відразу взяті на супровід до припинення їх існування", – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше у Держдепартаменті США заявили, що Росія провела випробування протисупутникової зброї, які створили загрозу МКС.

У Космічному командуванні Повітряних сил США розповіли, що в межах випробувань протисупутникової ракети, які провела Росія, був уражений космічний апарат, виведений на орбіту ще Радянським Союзом.

Водночас прес-секретар американського оборонного відомства Джон Кірбі заявив, що випробовувана РФ зброя може загрожувати інтересам національної безпеки США та інших космічних держав.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme