Росія почала інформаційні атаки на українську систему охорони здоров’я

Росія почала нову інформаційну на систему охорони здоров'я в Україні 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Росія почала інформаційні атаки на украї…
Фото: Рixabay

Зокрема, на Росії почали розповсюджувати фейки та плітки про українські е-лікарняні з метою дискредитувати нашу вітчизняну медицину.

Про це заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич повідомила на брифінгу 19 листопада, передає Depo.ua

"СБУ фіксує ознаки старту нової атаки з проросійської сторони на систему охорони здоров'я. Останні дні в інформаційному просторі спостерігається поява нових, відверто неправдивих статей, які стосуються реформи е-лікарняних та загалом роботи електронної системи охорони здоров'я", – сказала Карчевич. 

За її словами, російські ЗМІ намагаються переконати росіян. що в Україні медична система не витримує навантажень, а пересічні громадяни залишаються без медичної допомоги. 

Також на Росії розповсюджують неправдиву інформацію про те. що українці почали масово відмовлятися від використання електронних медичних послуг.

"Ми розуміємо мету цих атак. Методами російської пропаганди в Україні намагаються посіяти недовіру до державних медичних послуг та дестабілізувати ситуацію у системі охорони здоров'я", – підкреслила заступниця очільника МОЗ. 

Нагадаємо, кількома днями раніше в Україні викрили хакерське угруповання, яке працювало на ФСБ. Лише за останній час його члени здійснило понад 5 тисяч кібератак на державні органи України. Їх координували російські офіцери із 18-го Центру ФСБ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme