Росія придумала санкції проти США: За що каратимуть американців

Державна Дума Росії ухвалила у другому читанні законопроект про санкції проти всіх іноземців та осіб без громадянства за порушення прав росіян

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Росія придумала санкції проти США: За що…
Колаж: Depo.ua

Відповідно до законопроекту, санкції можна застосовувати до громадян США, які причетні до порушень прав і свобод росіян або вчинили злочини щодо них.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

Зазначається, що змін зазнають два російські закони: "Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації" та "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду до Російської Федерації".

Запропоновані санкції передбачають заборони на в'їзд у Росію, на угоди з власністю та інвестиціями, а також арешт будь-яких активів на території країни, зупинення діяльності всіх підконтрольних юридичних осіб та повноважень в органах управління тих організацій, які були зареєстровані на Росії.

При цьому обмеження щодо некомерційних організацій, що беруть участь у російському політичному житті, розширені не будуть. Також не порушуватимуться питання усиновлення неповнолітніх росіян за кордоном.

Нагадаємо, демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme