Росія присвоїла понад 400 літаків: Це найбільша крадіжка в історії

Сьогодні закінчується термін для повернення російськими авіакомпаніями в рамках санкцій ЄС понад 400 орендованих літаків на суму майже $10 млрд

Журналіст стрічки новин
Росія присвоїла понад 400 літаків: Це на…
Фото: samolety.org

Проте іноземні орендодавці втрачають надію, що повернуть свої літаки – росія їх забере собі, що буде найбільшою крадіжкою в історії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Більшість цих літаків ще літають російськими внутрішніми маршрутами, хоча на Бермудських островах та в Ірландії, де більшість зареєстровано, дію сертифікатів льотної придатності призупинено, що зазвичай означає, що вони повинні бути припинені. 

"Боюся, ми станемо свідками найбільшої крадіжки літаків в історії комерційної цивільної авіації", — вважає Володимир Білоткач, доцент кафедри управління повітряним транспортом Сінгапурського технологічного інституту.

Подвійна реєстрація заборонена згідно з міжнародними правилами, але росія вже внесла більшу частину літаків, що є іноземною власністю, до свого власного реєстру. 

Незважаючи на те, що літаки застраховані, безпрецедентний характер і масштаби потенційних збитків, ймовірно, означатимуть роки судових спорів між лізингодавцями та страховиками до прийняття будь-яких рішень щодо виплат, вважають аналітики.

І навіть якщо літаки будуть вилучені, вартість повернення буде під питанням, тому що літаки повинні мати точні записи технічного обслуговування, щоб переконатися, що вони були оснащені справжніми деталями, які можна відстежити.

Нагадаємо, 25 березня президент США Джо Байден анонсував нові потужні санкції проти так званої російської федерації

Як відомо, 25 лютого Євросоюз запровадив санкції проти путіна і усієї владної верхівки росії.

9 березня ЄС ввів санкції ще проти 160 росіян – олігархів та членів Ради Федерації.

Тим часом російський бізнесмен у США оголосив винагороду $1 млн за голову путіна. За словами росіянина, він хоче сприяти денацифікації росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme