"Росія досі стягує війська до кордонів з Україною, але ще не пізно її зупинити": Потужна заява Столтенберга

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки повідомив, що Росія безперервно накопичує війська вздовж кордонів України, однак ще не пізно розв'язати ситуацію дипломатичним шляхом

Журналіст стрічки новин
"Росія досі стягує війська до кордонів з…
Фото: Facebook Єнса Столтенберга

За словами Столтенберга, скупчення російських військ на кордоні з Україною є найбільшим з часів "холодної війни". Ризик конфлікту дуже високий.

"Ми застосовуємо дипломатичні зусилля, намагаємося знайти дипломатичне рішення, але наразі ми не бачимо жодних ознак відведення військ. Навпаки накопичення сил РФ продовжується. Ми використовуємо всі ресурси, аби допомогти Україні. Це буде найперший важливий крок, щоб знайти мирне рішення. РФ ще не пізно відступити, припинити підготовку до війни та напрацьовувати мирні рішення", – сказав він на полях Мюнхенської конференції з безпеки, інформує Depo.ua.

Столтенберг додав, що НАТО готове брати участь у суттєвому розширеному діалозі з Москвою. Альянс готовий докладати зусиль, щоб забезпечити належну безпеку для всіх країн Європи, зокрема і для Росії.

"Ми зробили письмові пропозиції та надіслали їх до Москви для того, щоб скоротити ризики. Складно будувати відносини між НАТО та Росією, але ми маємо це зробити, аби домовитись", – повідомив генсек НАТО.

Посадовець підсумував, що хоч НАТО й оборонний Альянс, але він не планує атакувати, однак захищатиме наші цінності.

Нагадаємо, що сьогодні на Мюнхенську конференцію відправився президент України Володимир Зеленський. Там він матиме зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з віце-президентом США Камалою Гарріс, представниками міжнародних фінансових інституцій та іншими партнерами й друзями України.

Водночас президент Росії Володимир Путін відмовився від офлайн-участі в Мюнхенській конференції з безпеки. Влада країни заявила, що "інтерес Москви у цьому заході помітно впав".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme