росія спільно з Іраном і Китаєм розпочала військові навчання в Оманській затоці

росія разом із Китаєм та Іраном 15 березня розпочинає військово-морські навчання "Пояс морської безпеки-2023" в Оманській затоці 

Журналіст відділу новин
росія спільно з Іраном і Китаєм розпочал…

Про це пише CNN із посиланням на заяву Міністерства оборони Китаю, передає Depo.ua.

У заяві йдеться, що навчання армій трьох країн триватиме 4 дні — з 15 по 19 березня. 

Військові навчання базуватимуться на спільних морських навчаннях трьох країн, проведених у 2019 та 2022 роках. Це може посилити співпрацю між москвою, Пекіном та Тегераном. 

Іранське видання Mehr news повідомляє, що Китай відправив для навчання есмінець з керованими ракетами Nanning. Він візьме участь у повітряно-пошукових операціях, а також у виконанні інших завдань у межах навчань. 

Востаннє військовослужбовці трьох країн об’єднувалися для спільних навчань "Восток-2022", які росія проводила 1-7 вересня 2022 року.

У CNN нагадали, що Китай створив "безмежне" партнерство з росією під час вторгнення москви в Україну з поглибленням дипломатичних та економічних зв’язків між ними.

Західні чиновники також раніше висловлювали занепокоєння, що Китай може розглядати можливість надання росії летальної військової допомоги, хоча Пекін це заперечує. Крім цього, за останні місяці рф поглибила оборонне партнерство з Іраном.

Нагадаємо, у лютому 2023 році росія, Китай та Південна Африка проводили спільні військово-морські навчання в Індійському океані, які тривали три дні. 

Військові проводили артилерійські стрільби, тренувалися звільняти захоплене судно із заручниками, надавати допомогу кораблю, який зазнав лиха в морі, та особовому складу.

росія відправила на ці маневри фрегат Північного флоту "Адмірал Горшков". На його борту встановлені гіперзвукові протикорабельні ракети "Циркон". російські військові кажуть, що ці ракети можуть стріляти на відстань до 1000 кілометрів та летіти вдев'ятеро стрімкіше за швидкість звуку.

В МЗС України заявили, що глибоко занепокоєні та розчаровані участю ПАР у таких заходах. Також у Міністерстві закликають ПАР "не заохочувати подальшу агресію росії та її почуття безкарності, а також стати на захист основоположних принципів міжнародного права та Статуту ООН".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme