Росія стягує для наступу в Україні техніку 1950-х років, - британська розвідка

Орки підтягують резервні сили з усієї країни для майбутніх наступальних операцій

Журналіст відділу новин
Росія стягує для наступу в Україні техні…

Росія підтягує до України резервні сили з усієї країни для майбутніх наступальних операцій. Чимало нових піхотних підрозділів оснащені бронемашинами МТ-ЛБ 1950-х років вироблення.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії у Twitter, передає Depo.ua.

Як наголошується в зведенні, МТ-ЛБ раніше перебували на озброєнні в якості допоміжних з обох сторін, і росія довгий час вважала їх непридатними для більшості передових завдань з транспортування піхоти. Спочатку вони були розроблені в 1950-х роках як тягачі для перевезення артилерії, мають дуже обмежену броню і оснащені тільки кулеметом для захисту.

Навпаки, більшість російських штурмових частин першого ешелону в лютому були оснащені бойовими машинами піхоти БМП — 2 з бронею товщиною до 33 мм, оснащеними потужною 30-мм автоматичною гарматою і протитанковою ракетною установкою, йдеться у зведенні.

"Попри заяву президента путіна від 7 липня 2022 року про те, що російські збройні сили "навіть не починали" свої дії в Україні, багато з їх підкріплень являють собою спеціальні групи, що розгортаються з використанням застарілого або невідповідного обладнання", — йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme