Росія стягує війська до східного кордону України: З'явилися нові супутникові знімки

Росія продовжує стягувати війська до українського кордону, готуючись до наступу на Донбасі

Редактор стрічки новин
Росія стягує війська до східного кордону…
Фото: Maxar Technologies

У мережі з'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про просування російських військ у Бєлгородській області рф до сходу України.

Відповідні знімки оприлюднила компанія Maxar Technologies, передає Depo.ua.

"Супутникові знімки показують, що російські війська продовжують просуватися на схід України. Військові розгортання спостерігалися вздовж траси 14к-34 і коридору, що веде від Солотів і Валуйків на заході Росії (Бєлградська область РФ – ред.), до кордону з Україною", - зазначається у повідомленні компанії.

У Maxar Technologies уточнюють, що знімки зроблені 11 квітня 2022 року.

Також росія нарощує сили військової авіації на аеродромі "Липецьк-2" у Липецькій області. Кількість винищувачів та бомбардувальників на аеродромі збільшилася вдвічі порівняно з кінцем березня.

Про це свідчать супутникові знімки, що є у розпорядженні "Схем".

Наразі там перебувають понад 30 військових літаків. Аеродром "Липецьк-2", підпорядкований Міноборони РФ, активно використовується для військових цілей російської армії. Зокрема, у Повітряних силах ЗСУ журналістам повідомили, що з цього аеродрому армія РФ атакує українські міста у східному напрямку.

Згідно з супутниковим знімком за 11 квітня, російські військові літаки розташовані одразу на двох парковках. За словами військових експертів, яким журналісти показали знімки, на них видно шість важких багатоцільових високоманеврених винищувачів Су-27, 14 винищувачів-бомбардувальників Су-30 або Су-34, 10 бомбардувальників Су-24 та ще чотири неідентифіковані борти.

Порівняно зі знімком від 27 березня, тоді на цій частині аеродрому було вдвічі менше літаків. Борти займали лише один паркувальний майданчик. За допомогою військових експертів вдалося розпізнати 10 винищувачів Су-27 та шість винищувачів типу Су-25.

На другій частині аеродрому, за супутниковим знімком від 27 березня, літаків не було взагалі.

Аеродром "Липецьк-2" – у переліку тих аеропортів, які активно використовуються армією рф у війні проти України. Цьому аеродрому, як зазначено на офіційному сайті, надано 1 клас державної авіації. Підпорядковується Міноборони рф.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на авіабазі у Воронежі, за 250 км від кордону України, супутникові знімки зафіксували велику кількість винищувачів. Серед них є сучасні моделі літаків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme