Росія відмовилась брати участь у зустрічі в ОБСЄ

Росія не братиме участі в ініційованій Україною зустрічі за Віденським документом в ОБСЄ, яка має відбутися у вівторок, 15 лютого

Журналіст стрічки новин
Росія відмовилась брати участь у зустріч…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Facebook

Як відомо, Україна намагається отримати інформацію про дії російської армії у прикордонній зоні. Для цього направили запит на доповідь, а згодом була ініційована зустріч учасників Віденського документа 2011 року, до якого входить і РФ.

Про це заявив заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко, передає Depo.ua

"Якщо хтось збирається в якісь політичні ігри грати — грайте, а ми все-таки серйозно ставимося до інструментів зміцнення довіри та безпеки, і не дамо використати їх у непристойних цілях", — зауважив посадовець.

Він також звинуватив країни Заходу у бездіяльності, коли армія України нібито "бомбила власних людей" та "проводила проти них справжню бойову операцію".

На Росії наголосили, що не ведуть військової діяльності, яка вимагає повідомлення за Віденським документом.

Нагадаємо, 11 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув Росії ультиматум та дав 48 годин на роз'яснення щодо військових навчань біля кордонів нашої країни.

Того ж дня у МЗС Росії ультиматум Кулеби назвали "необґрунтованим" і відмовились його виконувати.

Після завершення строку ультиматуму Україна оголосила про скликання засідання ОБСЄ щодо ситуації із російськими військами на кордоні нашої держави.

14 лютого міністр оборони РФ Сергій Шойгу розповів президенту Володимиру Путіну, що Росія завершує частину військових навчань. Серед іншого він згадав і про навчання у Західному військовому окрузі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme