Росія вкотре зірвала зустріч ТКГ щодо Донбасу

Представники Росії у суботу, 19 лютого, не взяли участь у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи з метою термінового обговорення безпекової ситуації на Донбасі

Журналіст стрічки новин
Росія вкотре зірвала зустріч ТКГ щодо До…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Відомо, що засідання ТКГ було скликано на 11:00. 

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення української делегації в ТКГ.

"Така позиція Російської Федерації викликає подив, адже політичні радники лідерів країн "Нормандського формату" у спільній заяві 26 січня 2022 року підтримали безумовне дотримання режиму припинення вогню та повну відданість заходам із посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, незважаючи на розбіжності щодо інших питань імплементації мінських домовленостей", — зазначили у ТКГ.

Українська делегація наголосила, що неучасть Росії в ТКГ свідчить про її свідомий намір продовжувати нагнітання ситуації. Додається, що деградація безпеки вздовж усієї лінії розмежування та провокаційні заяви та дії на непідконтрольних територіях викликають суттєву стурбованість української сторони.

У ТКГ заявили, що під час консультацій з Координатором ОБСЄ в ТКГ українська сторона заявила про відсутність будь-яких планів щодо проведення наступальної операції.

"У ході двосторонніх консультацій Україна ще раз підтвердила свою готовність до невідкладного обговорення в рамках Тристоронньої контактної групи безпекової ситуації та шляхів її деескалації", — резюмувала українська сторона в ТКГ.

Нагадаємо, що 18 лютого окупанти на Донбасі 66 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. На Донеччині через обстріли вже не ходять поїзди та діють обмеження.

17 лютого вранці бойовики влаштували обстріл Станиці Луганської та околиць. Внаслідок прямого влучення снаряда було пошкоджено будівлю дитячого садка. Там на момент обстрілу перебували діти. За попередньою інформацією, дві жінки отримали контузії. Ввечері того ж дня окупанти знову обстріляли Станицю Луганську – загорівся житловий будинок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme