Росія влаштувала маневри над Чорним морем під час навчань "Sea Breeze-2021"

Під час україно-американських військових навчань "Sea Breeze-2021" Російська Федерація влаштувала маневри авіації над Чорним морем за участі більш як 10 літаків

Журналіст відділу новин
Росія влаштувала маневри над Чорним море…
Фото: Міноборони РФ

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

"Морська авіація Чорноморського флоту спільно з авіацією Південного військового округу провела навчально-бойові польоти над Чорним морем. Екіпажі літаків Морської авіації і ППО (МА і ППО) Чорноморського флоту (ЧФ) спільно з авіацією Південного військового округу (ПВО) провели тренувальні польоти над акваторією Чорного моря з відпрацюванням завдань з нанесення ракетних і бомбових ударів по кораблях умовного противника", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від морської авіації ЧФ були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, від авіації ПВО – винищувачі-бомбардувальники Су-34 і винищувачі-перехоплювачі Су-27. Також екіпаж літака-амфібії Бе-12 зі складу морської авіації виконав розвідку умовних цілей в акваторії Чорного моря. Всього навчальні завдання виконували більш як 10 літаків зі складу Морської авіації і ППО ЧФ і авіації ПВО.

"У рамках тренувальних польотів льотчики відпрацювали виконання простих і складних польотних завдань з середніх і малих висот з урахуванням подолання засобів протиповітряної оборони кораблів умовного противника", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 червня у Чорному морі стартували міжнародні військові навчання "Sea Breeze-2021". Навчання триватимуть до 10 липня і стануть наймасштабнішими за понад 20 років. З української сторони в них візьмуть участь 24 одиниці кораблів та катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння та військової техніки. Крім того, з 3000 учасників навчань половину особового складу становитимуть українські військові.

26 червня у Чорне море для участі у навчаннях "Sea Breeze-2021" зайшов есмінець США Arleigh Burke USS Ross.

2 липня через навчання "Sea Breeze-2021" Росія вивела в море весь склад Чорноморського флоту.

Читайте також: Воювати по-американськи: Що поєднує "Sea Breeze" та анексію Криму

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme