Росія встановила дипломатичні відносини із "ДНР" та "ЛНР"

Росія оголосила про встановлення дипломатичних відносин із двома учора визнаними "державами" на окупованій нею ж території українського Донбасу

Журналіст відділу новин
Росія встановила дипломатичні відносини…
Фото: Інтернет-ресурси окупантів

Росія прямо сьогодні, 22 лютого, оголосила про встановлення дипломатичних відносин із "ДНР" та "ЛНР", їхню незалежність Росія визнала учора, 21 лютого.

Росія обмінялася нотами із цими "державами" на окупованій нею ж території Донбасу, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Росії.

Очільник МЗС Росії Лавров уже привітав своїх "колег" із "Л-ДНР".

"Російська сторона націлена на всебічний розвиток співпраці з "ДНР" та "ЛНР", у тому числі по лінії зовнішньополітичних відомств на користь громадян наших країн, зміцнення миру, регіональної стабільності та безпеки", – йдеться у заяві МЗС Росії.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії.

Згодом Німеччина заявила про призупинення сертифікації газогону "Північний потік-2".

Британія та США запровадили санкції проти низки російських банків. Британські санкції торкнуться тих, хто голосував за рішення визнати незалежність "Л-ДНР".

США, за словами президента Байдена, запроваджують у першому пакеті санкції проти російського суверенного боргу, а також персонально проти членів російської правлячої еліти та їхніх родин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme