росія збирається "боронити" Крим за допомогою строковиків і мобілізованих з Москви та Санкт-Петербурга, - ГУР

росія хоче укомплектувати кримські військові частини строковиками та мобілізованими жителями Москви і Санкт-Петербурга

Журналіст відділу новин
росія збирається "боронити" Крим за допо…
Ілюстративне фото

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Depo.ua.

За словами розвідників, військові комісаріати Москви, Санкт-Петербурга, Московської та Ленінградської областей отримали вказівки здійснювати масову приховану мобілізацію. Також командувач південного військового округу олександр дворніков вирішив відправити в Крим 1 200 військовослужбовців строкової служби.

Розвідка пояснює, що цим строковикам не пропонують підписувати контракт, оскільки бойових дій на півострові поки що немає. На думку Міноборони України, це може свідчити про економію коштів та небажання виплачувати надбавки. 

Відтак строковикам виплачуватимуть лише близько 5 тисяч рублів (приблизно 82 доларів). Розвідка зазначає, що росіяни так хочуть економити і через невиплату компенсації у разі загибелі військовослужбовців, адже окупанти заперечують участь строковиків у війні.

Раніше розвідка Міноборони повідомляла, що військове керівництво рф змушене активізувати приховану мобілізацію в "центральних областях", оскільки мобілізаційний потенціал основних "донорів" війни проти України — Бурятії, Туви, Кавказу та інших "неблагополучних регіонів" — уже виснажується.

Чоловікам призовного віку пропонують підписати контракти "добровольців" на термін від 3 до 12 місяців, мотивуючи грошима. Кандидатам обіцяють зарплатню до 240 000 рублів, яка перераховується на спеціальну банківську картку від військкомату. На час навчання і простою обіцяють 30-45 тисяч рублів.

Контракт мають підписувати тільки після проходження необхідних процедур, зокрема медичної комісії. Але за словами "вербувальників", вона проводиться умовно. Фактично беруть усіх охочих, навіть із категорією "В" у військовому квитку, тобто обмежено придатних.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme