Росія зірвала щорічну нараду ОБСЄ щодо дотримання прав людини

Через дії російського уряду у Варшаві не відбулася нарада ОБСЄ щодо дотримання прав людини, яка була запланована на 27 вересня

Редактор стрічки новин
Росія зірвала щорічну нараду ОБСЄ щодо д…
Фото: U.S. Mission to the OSCE/Facebook

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія заблокувала проведення щорічної наради ОБСЄ з питань людського виміру, яка мала відбутися у Варшаві 27 вересня.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву Держдепартаменту США.

"На жаль, нарада ОБСЄ з людського виміру у 2021 році не відбулася через рішення уряду Росії заблокувати цю зустріч. Ми глибоко шкодуємо у зв'язку з цією спробою російської влади заблокувати контроль над погіршенням становища в області прав людини", – заявив Блінкен.

За його словами, Штати очікують, що ОБСЄ і країни-учасниці організації почнуть проводити заплановані зустрічі, теми яких присвячені правам людини.

Блінкен також наголосив, що США продовжать робити все необхідне, щоб привернути увагу до проблем в області прав людини в регіоні ОБСЄ.

"Ми продовжуватимемо закликати Росію виконувати свої зобов’язання, які включають гарантування захисту основних свобод та дозволяють громадянам притягати свої уряди до відповідальності, у тому числі шляхом вільних і чесних виборів", – зазначається у заяві.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що Росія відмовилася продовжити місію ОБСЄ на кордоні з окупованим Донбасом. В МЗС України заявили, що відмова від продовження місії ОБСЄ в російських пунктах пропуску через державний кордон "Гуково" і "Донецьк" може призвести до подальшої ескалації конфлікту. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme