Росія зможе активно воювати ще два тижні, – Арестович

Російська армія буде здатна активно воювати протягом 10–14 днів

Журналіст стрічки новин
Росія зможе активно воювати ще два тижні…
Фото: president.gov.ua

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що орки будуть здатні на активні бойові дії ще 10–14 днів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Десь 60 (тактичних груп, – ред.) зараз оперує, але вони звʼязані боями по всій Україні, і десь 10 у них в резерві ще. Це жалюгідні сили за такого розмаху та інтенсивності бойових дій. Думаю, що 10 днів, може, 14 у них залишилося на те, щоб вони взагалі були здатні на активні бойові дії", – сказав Арестович.

Він додав, що потім неминучий перехід до позиційної війни: вороги стають в оборону, як зараз під Києвом, наприклад. І вже оперативного розмаху не буде – розпочнуться тактичні бої за маленькі села та для вирівнювання позицій, а підкріплення сил російським військовим чекати немає звідки. Навіть, якщо росіяни "нашкребуть резерви і перекинуть їх сюди, то це принципово не  змінить ситуацію".

"Тобто зараз вони перед оперативним глухим кутом, а потім і програш може стати (реальним) протягом двох-трьох тижнів", – вважає Арестович.

Він наголосив, що в України на цей час є достатньо ресурсів, щоб відбивати атаки. Однак росія продовжить атакувати з неба.

"Цього добра у них вистачає, крилатих ракет повітряного базування, типу "Іскандер", і вони будуть бити, може, будуть бити більше, ніж зараз", – зазначив Арестович.

Нагадаємо, нещодавно радник Офісу президента Олексій Арестович спрогнозував дату закінчення війни в Україні. За його словами, війна закінчиться вже через місяць-півтора.

Арестович також заявляв, що сумчани героїчно врятували Київ. "Всі героїчно захищалися, але те, що зробили Суми – це на віки. Тому що завдяки героїчному опору Сум вони й знищені сумськими партизанами, теробороною, військами та громадянським населенням. Вони не пропустили на Київ дуже великі сили ворога. Якби вони проскочили, тоді б були бої вже й у Києві. Нехай на околицях, але в Києві конкретно вуличні бої", – сказав Арестович.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme