Росіяни готуються оборонятися в Херсоні, – Буданов

Російські військові лише видають, що покидають окупований Херсон

Журналіст відділу новин
Росіяни готуються оборонятися в Херсоні,…
Кирило Буданов

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю "Українській правді", пише Depo.ua.

За словами Буданова, Сергій Суровікін, який командує південним угрупованням російських військ у війні проти України, можливо, й готує підґрунтя для згладжування реакції російського суспільства на випадок здачі чи втрати Херсону. Але наразі не можна сказати, що "прямо зараз вони з Херсона тікають".

Очільник ГУР вважає, що в багатьох аспектах це "інформаційна операція і маніпуляція".

"Є певні факти. Наприклад, виводять "Промзв'язокбанк", інші фінансові структури, які росіяни туди завели. Причому як виводять – вивозять готівку, сервери, так звану окупаційну владу, переводять – саме переводять – всіх неходячих, важкопоранених вивозять, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити, і проводять цю шалену інформаційну кампанію, що "ми дбаємо про людей" і тому подібне", — розповів він.

На переконання Буданова, росіяни створюють ілюзію того, що "все пропало". А водночас навпаки — заводять до Херсона нові військові підрозділи та готують вулиці міста до оборони.

Буданов впевнений, що росіяни розуміють: якщо ЗСУ візьмуть контроль хоча б над Каховською дамбою, яка наразі є єдиною транспортною артерією, що повноцінно функціонує, то "їм треба буде приймати дуже швидко рішення" або негайно покидати місто.

"І от, розуміючи це все, вони готують підґрунтя, щоб, якщо буде потрібно, дуже швидко звідти вийти. Проте вони не готуються до виходу зараз, вони готуються до оборони", — каже він.

Нагадаємо, окупанти наказали херсонцям покинути місто і переправитись на лівий берег Дніпра. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme