UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росіяни повинні залишити Крим і Донбас, – екс-командувач армії США

Колишній командувач армії США у Європі Бен Ходжес вважає, що у разі, якщо Володимир Путін не змириться з поразкою його армії у війні, то у нього буде гірша переговорна позиція і Україна зможе вимагати звільнення Криму та Донбасу
 

Журналіст відділу новин
Росіяни повинні залишити Крим і Донбас,…
Фото: Сріншот

Також Ходжес переконаний, що Путін не втілить свої погрози про розширення кордонів війни та застосування ядерної зброї.

Про це він сказав у інтерв'ю Deutsche Welle, інформує Depo.ua.

"Я не вірю, що Кремль використає ядерну зброю. По-перше, Путін не зможе зробити це сам. Я не вірю, що люди, які його оточують, насправді зацікавлені в ядерній загрозі", - заявив він.

Водоночас, Ходжес переконаний, що за 10-12 днів у РФ завершаться ресурси для ведення наступальних дій. За його словами, тоді Владімір Путін намагатиметься "заморозити" ситуацію на місцях.

"Якщо я маю рацію, протягом 10-12 днів російські війська досягнуть піку. Вони більше не зможуть продовжувати атаку. Вони очевидно захочуть заморозити те, що вони завоювали. Саме цей момент ми маємо використати. У нас буде краща переговорна позиція, і ми повинні вимагати, щоб вони повернулися не тільки до періоду до 24 лютого, а й до того, що говорив президент Байден: що український суверенітет є пріоритетом для США, що росіяни повинні залишити Крим, повинні залишити Донбас", - заявив Бен Ходжес.

Він також розкритикував Захід за надмірну обережність у діях і недостатню військову підтримку України, оскільки, за його словами, Кремль не має наміру втягувати НАТО у війну.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 18 березня українські військові ліквідували понад 14 200 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: 23-й день війни: Триває деокупація Київщини, ЗСУ знищили багато російської техніки 18 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme