Росіяни вбили в Україні уже 143 дитини

Внаслідок збройної агресії рф в Україні загинуло 143 дитини

Редактор стрічки новин
Росіяни вбили в Україні уже 143 дитини…
Фото: Pixabay

143 дитини станом на ранок 28 березня загинуло в Україні через збройну агресію російської федерації. 216 дітей отримали поранення.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора. 

Найбільше постраждало дітей у Київській - 67, Харківській - 49, Донецькій - 53, Чернігівській - 38, Миколаївський - 30, Луганській - 27, Запорізькій - 21, Херсонській - 24, столиці - 16, Житомирській - 15 та Сумській - 14 областях.

Зокрема, 27 березня військовослужбовці зс рф обстріляли села Ізюмського району Харківської області. Внаслідок обстрілів загинуло 3 дитини та одна отримала поранення. Того ж дня через обстріл окупантами Луганщини двоє дітей отримали поранення.

Також 27 березня внаслідок обстрілу ворогом селища у Фастівському районі Київської області була поранена дитина.

В Херсонській області в лікарні помер 15-річний хлопець від поранень, які він отримав внаслідок артилерійського обстрілу.

В Сумській області 27 березня військовий транспортний засіб рф здійснив наїзд на родину, яка йшла дорогою, внаслідок чого 15-річний підліток отримав травми, а його батько помер у лікарні.

"Через бомбардування та обстріли пошкоджено 733 заклади освіти. 74 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ", – зазначається у повідомленні. 

У Офісі генпрокурора наголошують, що ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Злочини росії в україні станом на 28 березня

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ оголосило про старт проекту з відеофіксації всіх воєнних злочинів росії. Це має допомогти кожному постраждалому у війні в Україні громадянину отримати компенсацію від країни-агресорки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme