Російські окупанти намагаються залишити українців без зв'язку, – Держспецзв'язку

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомили про намагання російських окупантів позбавити українців мобільного зв'язку та інтернету

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Російські окупанти намагаються залишити…
Фото: Pixabay

Попри це, мобільні оператори та провайдери всіма можливими засобами продовжують надавати зв'язок.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Держспецзв'язку.

"Окупант прагне українців позбавити звʼязку – це ще одна інформаційно-психологічна операція, яку проводить ворог з метою посіяти паніку, страх та поширити дезінформацію. Усе це потрібно ворогу для того, аби приховати інформацію про ганебну поразку, яку Збройні сили України завдають окупантам. Для цього ворог чинить диверсії на обʼєктах телекомунікаційної інфраструктури, здійснює авіаракетні удари та використовує засоби радіоелектронної боротьби. Україна має гідну відповідь і на ці дії орків", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Мелітополі Vodafone за добу забезпечив покриття абонентів з 0% до 90%. Водночас на Чернігівщині "Київстар" працює над покращенням ситуації зі зв'язком.

"Укртелеком" відновили надання інтернет послуг абонентам у містах Генічеську, Каланчаку, Скадовську, Асканії-Новій, смт Чаплинка, Іванівка та Нижні Сірогози на Херсонщині. У Запорізькій області компанія відновила надання послуг у місті Енергодарі", – додали у Держспецзв'язку.

Втім, через пошкодження мережі "Укртелеком" на Луганщині доступність зв'язку становить лише 4%, а на Чернігівщині послуги зовсім не надаються. У компанії заявили, що працюють над якомога швидшим відновленням роботи.

"Мобільний оператор 3Моб надає всі послуги в роумінгу в мережі Vodafone Ukraine, голосові та СМС послуги в  роумінгу в мережах lifecell та "Київстар", – додали у прес-службі.

Російські окупанти намагаються залишити українців без зв"язку, – Держспецзв"язкуУ Державній службі спеціального зв"язку та захисту інформації України повідомили про намагання російських окупантів позбавити українців мобільного зв"язку та інтернету

Зауважимо, напередодні стало відомо, що українські оператори"Київстар", lifecell та Vodafone створюють національний роумінг.

Нагадаємо, 3 березня мобільні оператори дали українцям безкоштовний роумінг. Три мобільні оператори України надають безплатні хвилини для спілкування та інтернет для українців, які перебувають в Румунії, Молдові, Угорщині, Польщі, а також Словаччині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme