Російські правозахисники оприлюднили відео катувань і ґвалтувань зеків адміністрацією в'язниць (ВІДЕО 21+)

Правозахисна організація вивезла із Росії близько 40 гігабайтів відеозаписів із російських в'язниць та в'язничних лікарень

Журналіст відділу новин
Російські правозахисники оприлюднили від…
Фото: Pixabay

На цих відеозаписах, зроблених адміністрацією виправних закладів, видно, як співробітники Федеральної служби виконання покарань катують та ґвалтують засуджених.

Особливо жорстокими, зазначили правозахисники, є відео катувань у туберкульозній лікарні Саратова, передає Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "Гулагу.нет".

Частину із вивезеного відеоархіву правозахисники оприлюднили.

Відеоархів вивезли в Страсбург і передали міжнародним організаціям по боротьбі з тортурами. Представники цих організацій вже відправилися до Саратова.

Нагадаємо, у кінці вересня російські правозахисники оприлюднили інформацію про катування та зґвалтування у роті спецназу ГРУ.

Додамо, що на Росії катування засуджених адміністрацією колоній та в'язниць є давно розповсюдженою практикою. Дослідники теми пенітенціарних закладів Росії зауважують, що існує ціла неофіційна диференціація колоній – "чорні" та "червоні", "червоними" називають ті виправні заклади, де позиції засуджених дуже слабкі, а адміністрація регулярно вдається до найрізноманітніших катувань та принижень людей, які відбувають покарання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme