Російські силовики почали "кошмарити" українців, які живуть у Москві

Україні, які проживають у Москві, скаржаться на надмірну увагу з боку силовиків після початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну

Редактор стрічки новин
Російські силовики почали "кошмарити" ук…
Фото: РосЗМІ

МВС та ФСБ отримали рознарядку ретельно перевіряти всіх громадян України, які живуть у Москві.

Про це повідомляє "ОВД-Інфо" з посиланням на розповіді двох незнайомих один з одним українців

За словами українців, силовики самі не розуміють, що мають із ними робити. Комусь пропонують отримати громадянство Росії за прискореною процедурою, а на когось фабрикують протоколи про дрібне хуліганство.

Українка, яка живе у Москві, розповіла, що співробітник МВС попередив, що перевірятиме телефон. А під час зустрічі у жінки запитували, чи має вона заборонену літературу, націоналістичну символіку або прапор України.

"Наприкінці розмови запитали, чи робитиму я дозвіл на тимчасове перебування або посвідку на проживання, або громадянство Росії. Моїй знайомій на такому опитуванні пропонували зробити громадянство Росії. Запитали, з ким я спілкуюся в Україні. Записали телефон моєї матері в Україні, адресу, де вона зараз перебуває. Подивилися телефон", - розповіла жінка.

Українка також сказала, що в ОВС, окрім неї, були інші українці.

Студент-українець повідомив, що після початку війни він мав зустріч із ФСБ-шником, який ставив питання про участь у мітингах.

Коли ж українець вирішив поїхати з Москви до Риги, його не пустили до автобуса та забрали до ОВС, а на ранок на нього з'явився протокол, у якому вказувалося, ніби студент матюкався на вокзалі.

Далі над хлопцем був суд, який присудив йому 5 діб. Після цього студенту вдалося покинути Росію.

Нагадаємо, 16 березня Міжнародний суд ООН у своєму проміжному рішенні наказав росії припинити бойові дії в Україні.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що слідча група Міжнародного кримінального суду в Гаазі на чолі з Карімом Ханом вже працює в Україні. За словами президента, ця група разом із нашими правоохоронцями "збирає всі докази, факти воєнних злочинів загарбників на території нашої держави, щоб ті отримали саме юридичну відповідь, законну і конкретну".

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан відправив росії офіційний запит щодо зустрічі з представниками компетентних органів та обговорення ситуації в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme