Російський підводний човен переслідував британський авіаносець, – ЗМІ

Російська субмарина (імовірно, дизельний човен проекту "Палтус" Чорноморського флоту РФ) переслідувала британський авіаносець HMS Queen Elizabeth у Середземному морі

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Telegraph.

За інформацією видання, коли авіаносець HMS Queen Elizabeth і кораблі супроводу проходили через Східне Середземномор'я, два вертольоти Merlin Mk2 були підняті в повітря для пошуку російського підводного човна. Вони скинули радіогідроакустичні буї –обладнання, призначене для занурення під воду з метою виявлення підводних човнів, - вважаючи, що підводний човен стежить за групою британських кораблів.

Один з вертольотів, як зазначає газета, було піднято в повітря безпосередньо з авіаносця, другий – з допоміжного судна Fort Victoria. Всього в ударній групі налічується сім таких вертольотів.

У видання припускають, що вертольоти працювали в координації з іншими протичовновими засобами, серед яких два фрегата типу 23 HMS Kent і HMS Richmond, а також підводний човен "мисливець-вбивця" Королівського флоту.

За даними The Telegraph, в авіаносну ударну групу входять американський есмінець USS The Sullivans або нідерландський фрегат HNLMS Evertsen. Однак невідомо, чи вони брали участь у цій операції.

У Міноборони Британії не коментують інцидент в Середземному морі, який імовірно стався 27 червня. Однак представник військового відомства заявив, що вжиті "жорсткі заходи" для захисту ударної групи, яка перебуває на своєму першому оперативному розгортанні.

Як зазначає видання, група на чолі з авіаносцем Queen Elizabeth збирається вийти в Індійський океан в рамках восьмимісячної місії в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, авіація США перехопила біля берегів Аляски 6 військових літаків Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme