Російський військовий літак перервав брифінг лідерів Литви та Іспанії: Як це було (ВІДЕО)

Прес-конференцію президента Литви Гітанаса Наусєди та прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса на литовській авіабазі Шауляй перервали через терміновий виліт винищувачів для супроводу російського військового літака

Журналіст відділу новин
Російський військовий літак перервав бри…
Фото: Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідне відео, оприлюднене TV3 Televizija.

Так, прес-конференція відбувалася наживо перед носом військового літака і була перервана через три хвилини після початку, коли пілоти почали бігти до літака.

Зазначимо, що Наусєда продовжував говорити, доки його та Санчеса не відвели вбік.

Після цього трибуни й прапори були зняті, а представники ЗМІ розійшлися, щоб звільнити літаку шлях до зльоту.

У Міноборони країни повідомили, що іспанські винищувачі, які базуються в Литві у межах місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії, вилетіли о 10:55 за місцевим часом – після повідомлень про те, що військовий літак вилетів із Калінінградської області без представлення плану польоту.

Після зльоту винищувачів прес-конференція відновилася. Санчес навіть подякував пілотам за важку роботу, яку "вони роблять для захисту територіальної цілісності Литви".

Речник президента Литви уточнив, що жодної загрози для Санчеса чи Наусєди внаслідок інциденту не було.

Нагадаємо, 23 червня повідомлялося, що патрулі НАТО в Балтії вісім разів за тиждень піднімалися у повітря для супроводу військових літаків РФ.

Довідка: Із 30 квітня на авіабазі Шауляй базуються сім іспанських винищувачів Eurofighter в межах місії повітряної поліції НАТО. Вона включає також чотири італійських літаки F-35 на естонській авіабазі Емарі.

Місія повітряної поліції в Балтії регулярно стежить за російською військовою авіацією, яка здійснює польоти над міжнародними водами над Балтійським морем між материковою частиною Росії та Калінінградським анклавом. Відомо, що російські літаки часто літають, не подаючи плану польоту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme