Російського посла можуть відкликати зі США з дня на день 

Російського посла Росії у США Анатолія Антонова можуть відкликати вже найближчим часом 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Російського посла можуть відкликати зі С…
На фото - прес-секретар Володимира Путіна. Джерело: Офіційний сайт президента РФ

Напередодні посол Росії у США Анатолій Антонов заявив, що держдеп поставив питання про його від'їзд із Вашингтона у разі, якщо Росія не видасть візи охоронцям посольства США у Москві. 

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков на брифінгу 26 січня, передає Depo.ua

Під час спілкування з Пєсковим журналісти запитали, наскільки серйозною у Кремлі вважають загрозу відкликання російського посла.

"Загроза серйозна", – сказав Пєсков.

За розширеним коментарем він порекомендував звернутися до російського МЗС.

Зауважимо, що восени 2021 року через дипломатичний конфлікт між Росією та США росіян, які хочуть отримати візу на в'їзд до Сполучених Штатів, почали зараховувати до категорії "бездомних національностей". Відомо, що до "бездомних національностей" (Homeless Nationalities) влада США відносить людей з тих країн, де у Штатів немає свого консульського представництва або склалася нестабільна політична обстановка, яка перешкоджає дипломатам США виконувати свої функції.

Відомо, що навесні 2021 року Росія віднесла США до списку "недружніх країн" і обмежила роботу американських консульств – їм заборонили наймати на роботу громадян РФ.

Після цього посольство США в Росії істотно скоротило кількість консульських співробітників і більше не могло виконувати свої функції. Росіянам тепер необхідно звертатися у консульства США в інших країнах.

Нагадаємо, раніше стало  відомо, що США планують вигнати посла Росії, якщо Москва не виконає певні умови. За словами російського посла у США Анатолія Антонова, від Москви вимагається надання віз охоронцям американського посла у Москві.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme