Російському "гауляйтеру" в Запорізькій області оголосили підозру, - СБУ

"Гауляйтеру" росіян на тимчасово окупованій частині Запорізької області Євгену Балицькому оголосили підозру

Журналіст відділу новин
Російському "гауляйтеру" в Запорізькій о…
Фото СБУ

Про це повідомили у Службі безпеки України, пише Depo.ua.

Євген Балицький - колишній нардеп-регіонал, який у 2020 році був обраний депутатом обласної ради від ОПЗЖ. СБУ вважає, що він "сприйняв повномасштабне російське вторгнення як шанс реалізувати власні політичні амбіції".

"Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником "військово-цивільної адміністрації Запорізької області", — зазначили у відомстві.

За даними СБУ, Балицький публічно критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги 9 травня. Він також видав так зване розпорядження "Про тимчасову організацію громадського порядку", яке зобов’язувало мешканців регіону сформувати "громадські загони", які мали слідкувати, аби не було проявів антиросійської діяльності.

Ексдепутату оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України — добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, а саме в окупаційній адміністрації держави-агресора. Йому загрожує від 5 до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ затримала брата Олега Царьова - колишнього народного депутата, поплічника президента-втікача Віктора Януковича. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme