UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Розмова Байдена з Путіним 30 грудня: Стало відомо, о котрій вона відбудеться

Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін планують телефонну розмову на 22:30 за Києвом

Журналіст стрічки новин

Вони говоритимуть про перемовини формату Росія-США, що відбудуться 10 січня і стосуватимуться питання безпеки Європейського регіону.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

Високопоставлений посадовець адміністрації Байдена на умовах анонімності повідомив, що США все ще занепокоєні ситуацією на кордонах України. Попри обіцянку Росії відвести близько 10 тисяч військових, реального руху в цього напрямку США поки не бачать. 

За його словами, для знаходження шляху до деескалації знадобиться високий рівень взаємодії. Посадовець також додав, що ініціатором цієї розмови між президентами виступив Путін.

На сайті Білого дому повідомили, що телефонна розмова між президентами пройде за запитом російської сторони. Представник адміністрації підтвердив, що йтиметься про питання безпеки в Європі.

"Росія висловила своє занепокоєння, і ми готові його обговорювати. США, наші союзники і партнери викладуть наше занепокоєння і очікують, що Росія також буде готова їх обговорити", – повідомили на брифінгу в Білому домі. 

У Байдена очікують, що будуть питання, в яких президенти дійдуть згоди, але будуть і ті, в яких думки розійдуться. 

"Президент Байден також ясно дасть зрозуміти під час розмови з Путіним, що ми готові до дипломатичного шляху вперед, але ми також готові відповісти, якщо Росія просунеться у своєму вторгненні в Україну", – підкреслили в Білому домі. 

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що президент США Джо Байден під час переговорів з лідером Росії Володимиром Путіним вимагатиме повного відведення російських військ від кордонів України. Зокрема, США хочуть, аби Кремль відвів усі 100 тисяч російських військових від кордонів України до зон довгострокової підготовки.

Також відомо, що президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден найближчим часом проведуть переговори.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme