Байден під час розмови з Путіним буде вимагати повного відведення військ від України, – ЗМІ

Президент США Джо Байден під час переговорів з лідером Росії Володимиром Путіним буде вимагати повного відведення російських військ від кордонів України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден під час розмови з Путіним буде ви…
Фото: Depo.ua

Зокрема, США хочуть, аби Кремль відвів усі 100 тисяч російських військових від кордонів України до зон довгострокової підготовки.

Про це повідомив журналіст Джек Детч із посиланням на джерело у Білому домі, пише Depo.ua.

За його словами, у Білому домі працюють з європейськими колегами над підготовкою санкцій проти Росії. Обмеження будуть застосовані у випадку повномасштабного вторгнення на територію України.

Байден під час розмови з Путіним буде вимагати повного відведення військ від України, – ЗМІ

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що президенти США та Росії проведуть телефонну розмову завтра, 30 грудня. Серед тем, які обговорять Байден з Путіним – майбутні січневі переговори та контакти Росії з НАТО й ОБСЄ.

Нагадаємо, переговори між Росією і США щодо так званих гарантій безпеки розпочнуться 10 січня в Женеві

Водночас президент США Джо Байден поки не дав однозначної відповіді щодо того, чи буде у нього у рамках переговорів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. 

15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО-Росія. Воно повинно відбутися 12 січня 2022 року. 

Читайте також: Брязкання зброєю, репресії і газові подарунки: Як Москва і Вашингтон готуються до переговорів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme