Байден про імовірність зустрічі з Путіним у січні: Побачимо

Адміністрація Байдена наполягає на тому, що переговори з Москвою щодо України мають відбуватися у тісній координації з союзниками
 

Редактор стрічки новин
Байден про імовірність зустрічі з Путіни…
Фото: Depo.ua

Президент США Джо Байден дав вкрай лаконічну відповідь на запитання ЗМІ про те, чи зустрінеться він 10 січня з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

"Побачимо", – сказав американський президент.

Як відомо, переговори в рамках Діалогу щодо стратегічної стабільності відбудуться на початку січня, але інформації про участь у них президентів США та Росії немає.

На переговорах обговорюватимуться побоювання США та країн-союзників щодо зростання напруженості навколо України.

Поки що Білий дім не відповів на запитання журналістів, чи мав Байден на увазі саме ці переговори, відповідаючи на запитання про свою можливу зустріч з Путіним.

Зазначимо, що адміністрація Байдена наполягає на тому, що переговори з Москвою щодо України мають відбуватися у тісній координації з європейськими союзниками.

Нагадаємо, переговори між Росією і США щодо так званих гарантій безпеки відбудуться 10 січня в Женеві

15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО-Росія. Воно повинно відбутися 12 січня 2022 року. 

Читайте також: Табу на розширення НАТО: Чи прийме Захід вимоги Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme