Росія передала США свої пропозиції стосовно гарантій безпеки

На Росії заявили про завершення переговорів заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова з помічником держсекретаря США у справах Європи і Євразії Карен Донфрід

Журналіст стрічки новин
Росія передала США свої пропозиції стосо…
Фото: Рixabay

Зокрема, Росія передала США конкретні пропозиції щодо гарантій безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

Зазначимо, що після переговорів Ушаков заявив, що сьогодні, 15 грудня, проведе закриту телефонну бесіду щодо гарантій безпеки з одним з керівників адміністрації США. Водночас сама Донфрід поки коментарів не давала.

Варто додати, що у МЗС Росії знову звинуватили США та НАТО у "безперервних спробах змінити на свою користь військово-політичну ситуацію в Європі".

Нагадаємо, 1 грудня президент Росії Володимир Путін запропонував розпочати переговори із Заходом про гарантії нерозширення НАТО на схід. Російська влада напряму заявляє, що не хоче, аби Україна та Грузія вступили до НАТО. Йдеться про вимогу дезавуювати рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про вступ цих країн до Альянсу.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав про рішення союзників щодо членства України в НАТО. Він заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним. І Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. 

Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Довідка: Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, відомий як Будапештський меморандум, був підписаний 5 грудня 1994 року. Згідно з документом, США, Росія і Велика Британія зобов'язалися в обмін на відмову України від ядерної зброї поважати її незалежність, суверенітет та чинні кордони.

Читайте також: Результати саміту НАТО: Як альянс допоможе Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme