Столтенберг підтвердив рішення про майбутнє членство України в НАТО: "Росія не має права вето"

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав про рішення союзників щодо членства України в НАТО

Журналіст відділу новин
Столтенберг підтвердив рішення про майбу…
Фото: Pixabay

Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним.

Альянс буде і надалі підтримувати Україну на цьому шляху, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Ми дотримуємося рішення, яке ми зробили щодо членства України. Я був присутній на саміті НАТО в Бухаресті, коли ми вперше оголосили таке рішення. Ми підтримуємо Україну на її шляху до членства та до євроатлантичної інтеграції, у проведенні реформи, боротьбі з корупцією, модернізації її безпекових та оборонних інституцій", – заявив Столтенберг.

Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу НАТО нових країн-членів.

"Росія не має будь-якого права втручатися в цей процес. Україна є суверенною незалежною державою, і, як будь-яка суверенна та незалежна держава, має право обирати власний шлях, включаючи те, частиною якої структури з безпеки вона хоче бути. Тож це виключне питання для України та 30 союзників - вирішувати, коли Україна буде готовою приєднатися до Альянсу", – пояснив Столтенберг.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував на важливості надання Україні плану дій щодо членства в НАТО.

6 лютого в Брюсселі під час прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу в здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є умовою для членства в організації.

4 квітня Зеленський привітав НАТО з днем народження і попросив ПДЧ для України. Також він закликав Канаду допомогти з планом дій щодо членства в НАТО.

У середині листопаду Столтенберг заявив, що Україна поки не може стати членом Альянсу, оскільки немає консенсусу щодо цього всередині організації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme