Переговори Росії і США: У Кремлі розповіли подробиці

Переговори США і Росії щодо її пропозицій до НАТО з вимогою не розширюватися відбудуться 10 січня в Женеві

Журналіст стрічки новин
Переговори Росії і США: У Кремлі розпові…
Фото: МЗС РФ

Заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков заявив, що переговори зі США щодо так званих гарантій безпеки відбудуться 10 січня в Женеві і припустив, що одного дня буде замало.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"У Женеві відбудеться зустріч. 10 січня – основний день для двосторонніх російсько-американських консультацій, які, як ми сподіваємося, трансформуються у переговори щодо наших проектів угод", – сказав Рябков.

За його словами, сторони не вирішать усіх питань щодо гарантій за одну зустріч.

"За один день домовитися неможливо, але й затягувати процес ми теж не можемо. Питання дуже термінове і дуже серйозне", – заявив політик.

Він додав, що консультації Росії та НАТО відбудуться у Брюсселі після російсько-американських консультацій у Женеві.

"Слідом за женевським контактом, мабуть, вдасться організувати захід у Брюсселі з натовцями, організаційні та інші модальності цього заходу відпрацьовуються також", – зазначив Рябков.

Нагадаємо, США заявили, що проведуть переговори з Росією щодо та званих гарантій безпеки Москви 10 січня. 

15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО-Росія. Воно повинно відбутися 12 січня 2022 року. 

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що переговори між Росією та Сполученими Штатами на тему так званих "гарантій безпеки" (вимоги Москви щодо нерозширення НАТО) відбудуться за день до саміту Росія–НАТО, який запланований на 12 січня. 

Читайте також: Табу на розширення НАТО: Чи прийме Захід вимоги Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme