США готові обговорювати пропозиції Росії щодо "гарантій безпеки", але не раніше січня

США готові обговорювати пропозиції Росії щодо "гарантій безпеки" по декількох каналах, включаючи НАТО і ОБСЄ у січні 2022 року
 

Журналіст відділу новин
США готові обговорювати пропозиції Росії…
Фото: Українське радіо

Водночас у Держдепартаменті наголосили, що переговорів з Росією щодо "гарантій безпеки" без європейських союзників не буде.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Financial Times.

"Ми бачили пропозиції і коментарі Росії щодо її вимог з безпеки", – сказала помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Карен Донфрід.

За її словами, в січні наступного року очікується відкриття двостороннього каналу з Росією, а також окремо пройдуть переговори в рамках Ради Росія-НАТО і ОБСЄ.

"Дипломатичний шлях, робота з нашими союзниками і партнерами, залишається нашим кращим шляхом вперед", – додала Донфрід.

Вона також наголосила, що без союзників і партнерів США в Європі переговорів щодо пропозицій Росії про європейську безпеку не буде.

Нагадаємо, 15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

20 грудня у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації зажадали терміново отримати відповідь США на свої вимоги щодо так званих "гарантій безпеки".

У відпоідь представник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив про перелік занепокоєнь у відповідь на вимогу "гарантій безпеки" з боку Росії.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme