Столтенберг скликає засідання Ради НАТО-Росія: У ЗМІ назвали дату

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО-Росія

Редактор стрічки новин
Столтенберг скликає засідання Ради НАТО-…
Фото: NATO/Facebook

Проведення засідання Ради НАТО-Росія заплановане на 12 січня.

Про це повідомляє агенція Anadolu з посиланням на джерела в Альянсі, передає Depo.ua.

За даними видання, всі питання, пов'язані з майбутніми переговорами, активно обговорюються з Москвою.

Також стало відомо, що 12-13 січня у Брюсселі відбудеться засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів держав-членів військового блоку.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 23 грудня заявив про те, що на початку року можна очікувати переговорів з "американськими партнерами" з питань безпеки у Женеві. За його словами, "представники від обох сторін призначені".

У США заявили, що дата й місце проведення переговорів з Росією у форматі стратегічного діалогу досі не визначені, спростувавши таким чином слова Путіна про начебто досягнуту домовленість про їх проведення в Женеві наступного місяця.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що сподівається на конструктивні переговори з Вашингтоном і Брюсселем щодо порушених Кремлем питань безпеки, які, серед іншого, містять застереження Москви щодо членства України в НАТО.

15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Також Столтенберг раніше заявив про бажання якомога швидше провести зустріч у форматі Росія-НАТО.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme