Розстрілюють усіх, хто хоче виїхати: В ООН розповіли про те, як Північна Корея "бореться" з COVID-19

У Північній Кореї, прикриваючись коронавірусними заборонами та обмеженнями, ще більше посилили контроль за громадянами

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Розстрілюють усіх, хто хоче виїхати: В О…
Фото: Рixabay

Так, у КНДР розстрілюють кожного, хто намагається виїхати чи в'їхати на територію країни, заявив спеціальний доповідач ООН з питання прав людини Томаса Охеа Кінтана.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Люди не мають доступу до чистої води, засобів санітарії та гігієни ні вдома, ні в школах, ні в лікарнях. Це погіршує ситуацію у сфері охорони здоров'я", – сказав Кінтана, характеризуючи ситуацію з коронавірусом у КНДР.

Він додав, що Північна Корея ніколи раніше не була настільки ізольована від зовнішнього світу, як у період пандемії COVID-19. За словами доповідача ООН, влада ще більш посилила обмеження на пересування і закрила кордони.

Тим часом представники КНДР вже відреагували на доповідь Томаса Кінтани. Його звіт у Корейській асоціації досліджень в області прав людини. назвали злісним наклепом. 

Нагадаємо, раніше французькому фотографу Стефану Гладьє вдалося потрапити до КНДР та сфотографувати простих людей у кінотеатрах, парках розваг та на робочих місцях. Сам фотограф стверджує, що так намагався дізнатися, чому авторитарний режим у країні досі не похитнувся. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme