Руйнування та зміна напрямку течії Міссісіпі: США накрив потужний ураган "Іда"

Ураган "Іда" накрив США у річницю урагану "Катріна", який свого часу призвів до масштабних руйнувань та сотень людських жертв

Редактор стрічки новин
Руйнування та зміна напрямку течії Міссі…
Фото: khudro manush/Twitter

Південь США, зокрема штат Луїзіана, накрив ураган "Іда", який став одним з найпотужніших штормів, які коли-небудь вирували на території країни.

Буревій спричинив перебої з електроенергією у Новому Орлеані, також триває боротьба з наслідками підтоплень. Негода позносила дахи будівель та повалила дерева.

За даними органів по боротьбі з повенями, річка Міссісіпі тече в зворотному напрямку на південному сході Луїзіани. Це викликано тим, що ураган "Іда" викидає на берег величезні обсяги морської води.

Рівень річки в неділю піднявся на два метри через штормовий приплив. Зазначимо, що Міссісіпі є найдовшою річкою в США, та однією з найбільших річок світу, передає Depo.ua з посиланням на CNN.

Через негоду зірвало з причалу принаймні один паром. Водночас місцеві чиновники запевняють, що система дамб буде працювати як потрібно і витримає удар стихії.

Також американські ЗМІ повідомляють, що в результаті стихії загинула щонайменше одна людина у місті Прерівілль.

"Іда" — шторм 4 категорії. Зі швидкістю вітрів "Іди" до 230 кілометрів на годину цей буревій четвертої категорії став п’ятим за силою ураганом, який коли-небудь лютував на територію США. Через кілька годин сила шторму зменшилася до першої категорії з максимальними вітрами 155 кілометрів на годину.

Підйоми води фіксувалися пізно ввечері 29 серпня в громаді Лаплас, що прилягає до озера Пончартрейн. Водночас зона ураження шторму включала нафтохімічні майданчики та великі порти, які могли зазнати значних руйнувань.

Ураган "Іда" проходить у 16-і роковини урагану "Катріна", який спустошив Луїзіану та Міссісіпі. Схожість із штормом "Катріна" полягає ще й в тому, що місце сходження шторму "Іда" на сушу знаходиться лише за 72 кілометри на захід від місця сходження своєї "попередниці".

Довідка: Ураган "Катріна" — найбільш руйнівний ураган в історії США. Це був ураган 5 категорії за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, шостий за силою ураган Атлантичного басейну за всю історію спостережень.Він сформувався 23 серпня 2005 року в районі Багамських островів, досяг свого піку 28 серпня і розсіявся 31 серпня 2005 року. Швидкість вітру (постійна за 1 хвилину) досягала 77 м/с. Найнижчий атмосферний тиск — 902 мбар (677 мм рт. ст.). Загальні збитки — 81,2 млрд. доларів США (на 2005 рік) (найдорожчий атлантичний ураган за всю історію). 1 836 смертельних випадків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme