Саакашвілі обіцяє разом з прихильниками приїхати у Тбілісі

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі обіцяє приїхати в Тбілісі разом з прихильниками
 

Редактор стрічки новин
Саакашвілі обіцяє разом з прихильниками…
Скріншот

За словами Саакашвілі, він має намір прибути до грузинської столиці Тбілісі разом зі своїми прихильниками вранці 3 жовтня, на наступний день після муніципальних виборів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Вранці 3 жовтня з усією Грузії ми попрямуємо в Тбілісі, щоб захистити результати виборів. Я приєднаюся до однієї з таких (автомобільних, – Ред.) колон. Моє прохання – щоб такі колони були численними і рухливими, щоб мене не можна було зупинити", – написав він. 

Саакашвілі також заявив, що не боїться арешту.

Зазначимо, що завтра, 2 жовтня, у Грузії відбудуться вибори до місцевих органів влади. 

Саакашвілі анонсував поїздку у Тбілісі - допис у ФБ

Нагадаємо, раніше колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі повідомив, що взяв авіаквитки на батьківщину для себе та матері. Однак на квитках, фото яких він оприлюднив, значилася дата вильоту 2 жовтня. 

Однак уже сьогодні, 1 жовтня, вранці Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії. У своєму відеозверненні він заявив, що перебуває у Батумі

Довідка: у Грузії Міхеїл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах. Так, у 2018 році Саакашвілі заочно засудили до трьох років ув'язнення у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та до 6 років ув'язнення у справі про побиття у 2005 році депутата парламенту Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

У 2015 році Саакашвілі отримав українське громадянство від тодішнього президента Петра Порошенка і ставши главою Одеської обласної державної адміністрації. А через два роки, в липні 2017 року, Порошенко вже позбавив Саакашвілі громадянства України. 

Уже в травні 2019 року після приходу до влади президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. А через рік — призначив главою Виконавчого комітету реформ при президенті України. Через це виник дипломатичний конфлікт між Грузія та Україною. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme